Pihavalaistus luo tunnelmaa

Syksyn hämärässä pihavalaistuksen merkitys niin tunnelmanluojana kuin turvallisen liikkumisen takaajana kasvaa.

Esimerkiksi led-valot ovat pitkäikäinen, pakkasenkestävä ja energiatehokas tapa toteuttaa pihavalaistus. Pienikokoiset led-valaisimet syttyvät heti täyteen valotehoon ja niiden valontuotto jopa paranee lämpötilan laskiessa. Myöskään sytytyskertojen määrä ei vaikuta led-lampun käyttöikään.
Pihavalaistuksessa ledeihin yhdistetään yleensä liiketunnistin ja hämäräkytkin, jonka avulla valot syttyvät automaattisesti illan hämärtyessä ja sammuvat aamulla. Liiketunnistin puolestaan varmistaa, että valot syttyvät juuri tarvittaessa, eikä piha ole tarpeettomasti valaistu yöaikaan. Varsinkin syksyn ja talven liukkailla keleillä pihavalaistukseen liitetty liiketunnistin varmistaa turvallisen kotiinpääsyn pimeälläkin.

Pihalle ei kannata laittaa vain yhtä yksittäistä, häikäisevän kirkasta valaisinta. Esimerkiksi pihatien ja kulkureittien varrelle, portaikkoihin ja sisäänkäynneille asennetut pienemmät valaisimet hoitavat valaistuksen miellyttävämmin ja ohjaavat hämärällä pihalla liikkumista tarpeen mukaan.
Ulkotiloihin on saatavilla runsaasti erilaisia valaisinvaihtoehtoja erilaisia tiloja ja valaistustarpeita varten. Oleskelupaikoille kuten terassille saadaan tunnelmallista valaistusta esimerkiksi laudoitukseen upotetulla led-nauhalla, kun taas laajoille alueille ja kulkureiteille saa valoa tehokkaasti vaikkapa pylväsvalaisimilla.