Nordic Floors Oy: Unelmien koti ansaitsee unelmien lattian

Vinyylilattia Lumihiutale - Pure White Oak
Vinyylilattia Lumihiutale - Pure White Oak

Lapua on Suomen lattiapääkaupunki, josta on ponnistanut menestykseen myös tinkimättömällä asenteella toimiva Nordic Floors Oy. Pohjalaiseen tapaan yritys ei turhia kainostele, vaan tarjoaa asiakkailleen kiistämättömän laadukkaita lattioita ilman kompromisseja.

Nordic Floors Oy on lattioihin erikoistunut asiantuntijayritys Suomen lattioiden pääkaupungista eli Lapualta. Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla valmistuvat öljyvahatut tammiparkettilattiat, joiden lisäksi yritys jälleenmyy ja tuo maahan huippusuosittuja vinyylilankkuja ja bambulattioita.

Yritystä luotsaa Suomen tunnetuin lattiakauppias, Bambumiehenäkin tunnettu Jukka-Pekka Kallio. Liikanimensä hän sai aloitettuaan Suomessa suoranaisen bambulattioiden maahantuonnin vallankumouksen. Yrittäjähenkinen Kallio hankki kotiinsa ammattirakentajien ja arkkitehtien suosiman bambulattian ja ihastui sen ominaisuuksiin oitis.

– Ajattelin, että se on tuote, jota voisi myydä muillekin, hän kertoo.

Kallio toteaa bambulattian olevan melkein ikuinen, ja että sitä voi myös hioa. Ekologinen, arvokas ja kestävä bambu onkin ollut laatutietoisten sisustajien valinta.

Bambulattiat olivat kuitenkin vasta alkua yrityksen taipaleella. Sittemmin toimintaa on laajennettu vinyylilattioihin sekä öljyvahattujen tammiparkettien pintakäsittelyyn yrityksen omalla tehtaalla Lapualla. Nykyään Nordic Floorsin alla toimivat brändit Lapua Floors, Nordic Bamboo, Vinyylilattiakauppa.fi, Vinylgolvbutiken.se ja Nordicfloors.de.

Helppohoitoinen vinyyli – tai laadukas parketti?

Vinyylilattiat eivät olleet enää mikään uusi tuttavuus kotimaan markkinoilla, kun ne päätyivät mukaan yrityksen valikoimaan. Edullinen, kestävä ja kaunis lattiamateriaali on noussut Kallion mukaan suomalaisten kestosuosikiksi. 

– Sitä menee älyttömästi, tuhansia neliöitä viikkotasolla. Se on korvannut laminaatin täysin. Se kestää vettä, ei ole kylmä eikä kopise. 

Nordic Floorsin Vinyylilattiakaupan vinyylilankut ovat uuden sukupolven tuotteita. Toisin kuin markkinoiden ensimmäiset vinyylilattiat, uusi, entistä hiljaisempi ja täysin vedenkestävä PVC-/SPC-runko ei turpoa vedelle altistuksesta.

Vinyylilattian asennus onnistuu helposti katkoteräveitsen avulla, ja sen voi hankkia myös kauniilla kalanruoto-ladonnalla. Erilaisia sävyvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kallio kertoo suomalaisten suosivan kuitenkin pääasiassa vaaleita värejä, joita menee tasaiseen tahtiin. Moni haluaa kotiinsa myös aivan vitivalkoisen lattian.

Kolmas keskeinen tuote, öljyvahattu tammiparketti, päätyi mukaan onnekkaan sattuman kautta. Kallio tutustui saksalaisilla alan messuilla hollantilaisen yrityksen kehittämään LED-öljyvahaan, jota kuvailee seuraavan sukupolven öljyvahaksi:

– Se kuivuu sekunnissa, on hajuton ja myrkytön. Öljyvahalla käsitellyn tammiparketin pinta hylkii vettä.

Hän huomauttaa LED-öljyvahakäsittelyn olevan myös kauniin ja luonnollisen näköinen, kun taas lakattu parketti voi näyttää muoviselta lukuisten lakkakerrosten vuoksi. Toisin kuin lakatulta parketilta, öljyvahatulta pinnalta yksittäiset naarmut saadaan helposti häivytettyä näkymättömiin.

Nordic Floors käyttää parkettiensa raakamateriaalina korkealaatuista Hollannissa valmistettua tammiparkettia, joka käsitellään Lapualla asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Menestyksen takana usko omiin tuotteisiin

Pohjalaiseen tapaan se, mitä Nordic Floors tekee, tehdään sitten isosti ja kunnolla. Yritys onkin hyvässä kasvuvauhdissa. Tuotteita viedään nykyisin myös Ruotsin ja Saksan markkinoille. Yrityksen lattioita löytyy jo lukuisista suomalaiskodeista. 

– Myymme tuhansia neliöitä Suomeen koko ajan. Lattioita menee 200–300 asuntoon kuukaudessa, ja mallipaloja satoja kuukaudessa, kehaisee Kallio.

Tuotevalikoimaan voi tutustua Lapuan toimipisteessä tai tilata kotiin mallipaloja yrityksen nettisivuilta. Alkuun pääsee myös ihan puhelinsoitolla: palveleva yritys kuuntelee asiakkaan tarpeita ja neuvoo valinnassa. Jos myynnissä oleva lattia ei sovellu asiakkaan visioihin esimerkiksi mekaanisen kulutuksen keston tai käyttötarkoituksen takia, se myös sanotaan jämptisti.

Kallio mainitsee monien lapsiperheiden haaveilevan esimerkiksi tyylikkäästä chevron-kalanruodosta. Parketti ei kuitenkaan kestä kaikkia niitä elämän jälkiä, lasten leluja ja lemmikkien kynsiä, jotka ovat monissa kodeissa tuttuja.

– Jos odotuksena on, että lattian pitää kestää kaikki, ei ikinä parkettia. Ei tule kestämään, sen voi sanoa suoraan. Se on sitten se vinyyli tai lakattu bambu, hän toteaa ykskantaan. 

YHTEYSTIEDOT: 
Kelikontie 5, 62100 Lapua
Avoinna arkisin 08-18, la 10-14 
0207 302 980
info@nordicfloors.fi

www.nordicfloors.fi
www.vinyylilattiakauppa.fi
www.lapuafloors.fi
www.nordicbamboo.fi